Trimble MEP Logo
 
 
 

Connected Construction: roadmap voor digitale transformatie terugkijken?

Personeelstekorten, woningcrisis en BENG-eisen. Zomaar drie kreten die de noodzaak van digitalisering in de bouw aangeven. De snelheid, efficiency en kwaliteit van bouwprocessen moet en kan verbeterd worden. Tot zover niks nieuws. Maar wat is de huidige stand van digitalisering in de bouw? En hoe verbind je teams, bouwfasen, processen en data met elkaar?

 

We kijken terug op een heel boeiend gesprek afgelopen week met René de Groot, directeur DigiBase, Maurice van Sante, Senior Econoom bouw bij ING Research en Ruud Kats, directeur Trimble Construction Benelux. Celina van den Bank, business developer bij KIVI, leidde het gesprek.


Benieuwd wat zij zeggen over onderwerpen als ketensamenwerking, augmented reality (AR) met smartphone, 3 fasen van digitalisering, industrialisering en Connected Construction?Bekijk de opname hier terug, uitgezonden vanuit DigiBase, digitaal centrum van VolkerWessels. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met een van onze collega's in Nederland (0172 650 265) of België (057 79 09 77) of via email: [email protected]

 

 

 
 

Bekijk het event terug!

Na het invullen van onderstaande velden kun je de opname bekijken.

 

Ik begrijp dat Trimble de door mij verstrekte informatie kan opslaan en gebruiken om contact met mij op te nemen. Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken. Ik heb de gebruiksvoorwaarden gelezen.

 
 
 
 
 

Voor wie is dit event interessant?

Dit evenement is voor iedereen die werkzaam is in de bouwsector. Dat betekent dat het niet uitmaakt of je architect of constructeur bent, BIM manager of monteur.

Van projectleider tot engineer en van werkvoorbereider tot adviseur. Schrijf je in als je actief bent in bouw en geïnteresseerd bent in digitalisering en verwante thema’s zoals het verhelpen van datasilo's, digital twins, IoT en technieken die de bouw voorgoed veranderen.

 
 
 
 

Sprekers

 
 
 
 

René de Groot

Directeur DigiBase, DigitaalBouwen @VolkerWessels

“Technologische ontwikkelingen gaan erg hard. De uitdaging is om die op een gebruiksvriendelijke manier aan te laten sluiten bij onze bedrijfsprocessen en data-strategie. Wij gaan daarvoor dan ook strategische samenwerkingen aan met verschillende technologiebedrijven. Samen zijn we in staat om de manier van werken in de bouw te transformeren.” 

 
 

Maurice van Sante

Senior Econoom Bouw & Vastgoed @ING Economisch Bureau

"Ik maak economie begrijpelijk voor klanten en collega's, zodat zij betere financiële beslissingen kunnen nemen. Mijn focus ligt daarbij op de bouw en vastgoedsector, de impact van nieuwe technologie en circulair bouwen. Voor digitalisering is er vaak een cultuuromslag nodig waar iedereen zich aan moet committeren.

 
 
 

Ruud Kats

Directeur @Trimble Construction Benelux

"Trimble Connected Construction creëert een gedeelde omgeving voor alle betrokken partijen om samen te werken, te communiceren en te visualiseren hoe de stukken van het bouwproces in elkaar passen. Zo'n platform is nodig om alles -content, model, prefab, beheer & onderhoud- met elkaar te connecten."


 

 
 

Celina van den Bank

Business Developer

@KIVI

"In de technologie is het van belang om multidisciplinair en effectief samen te werken om te bouwen aan de wereld van morgen. Elkaar begrijpen en je kennis verbreden zijn daarbij de sleutel. Ik breng ingenieurs uit alle disciplines bij elkaar, denk mee in het vinden van oplossingen en haal het beste uit bedrijven, onderwijs en overheid om samen te werken aan de toekomst."

 
 
 
 

Connected Construction

Connected Construction betekent dat de juiste mensen op het juiste moment toegang hebben tot de juiste gegevens, waardoor minder werk overgedaan hoeft te worden en de winstgevendheid toeneemt. 

 
 
 
Trimble MEP Logo

Trimble Inc.
Sloep 1, 2411 CD Bodegraven